Rólunk

mondtátok

Madár Emőke, Kanada

Mariannal még az egyetemről ismerjük egymást. A kollégiumban a szomszéd szobában lakott. Már akkor nagyon alapos, céltudatos és széles érdeklődésűnek ismertem meg, aki az álmai és céljai érdekében tűzön-vízen átmegy. Kitartó, érzékeny, nyitott személyiség volt és az is maradt. Talán több, mint 15  év elteltével futottunk újra össze. Egy kávézás után kértem meg, hogy az akkor 9 éves kisfiamat és 7 éves kislányomat nézze meg az ő szemével is. Egy napos felmérésre vittem el őket. Ahogy gondoltam, ekkor sem csalódtam Mariann precizitásában. Az alapos felmérés után egy alapos elemzést kaptunk készhez. Egyrészt megerősített, hogy jó úton vagyunk a gyerekek terelgetésében, illetve új irányokat is mutatott. Egy momentumot emelnék ki. Kisfiam sose szeretett színezni és rajzolni. Ezt a területet el is engedtük, legyintettünk rá, hogy persze fiú. Mariann felmérése után nem hagytuk annyiban, mert elindított egy olyan gondolatsort, illetve folyamatot, amellyel mostanra (2 év után) eljutottunk oda, hogy örömét leli a kreatív rajzolásban. Keze közül gyönyörű alkotások születnek. A lényeg, hogy ez a terület is életének egy örömforrása lett innentől. Itt, ebben is megtalálhatja a flow élményt. És ez csak az egyik – kisfiam életminősége szempontjából egyáltalán nem aprócska – momentum, amit a Mariann által készített felmérés, útmutatás hatására értünk el.

Mindenkinek csak ajánlani tudom a Kozsán Tehetségműlyen munkáját!

Gendúr Zsolt, író

Kedves Marianna! Nagyon köszönöm az értékes anyagot, amit küldtél. Gratulálok Balázs kiváló eredményeihez, a sok öröm és sikerélmény mellett teljesen hitelessé teszi azt a módszert és nézetet, melyet a fiatalok oktatásáról írtál és tanítasz.
Pont erre van szüksége a ma felnövekvő generációnak, hiszen sokan álmok és jövőkép nélkül sodródnak ebben a bonyolult világban.
A szemlélet, melyet bemutatsz és gyakorolsz rendkívül hasznos, és fiatalok ezreinek életét tereli a helyes irányba. Az egyéni talentumok feltárása és ezzel párhuzamosan a célirányos egyéni képzés kétségtelenül sok sikeres életpályát alapoz meg.
Nagyon megtisztelő számomra, hogy olvashattam kitűnő módszeredről, midenképpen széleskörű publicitást érdemel remek munkásságod, nagyon örülök, hogy megismerhetjük egymást és várom a személyes találkozást, valamint a közös bemutatót is.
További gyümölcsöző és sikerekben gazdag munkásságot és csodás, örömteli napot kívánok.

Gyarmati Zsuzsa, tankönyvíró

Szeretnéd, ha gyermeked hatékonyabban tanulna? Örülnél, ha végre sikerélményekkel térne haza a suliból?
Csak ajánlani tudom a képeken látható két kiadványt a hozzájuk kapcsolódó “Tanulásmódszertan-tanulási önismeret” tanfolyamokkal együtt, melyeket a http://kozsantehetsegmuhely.hu oldalon találtok. Évek óta eredményesen fejlesztik a gyerkőcöket.
Nézzétek meg, mit ajánlanak, s ha érdemesnek gondoljátok, jelentkezzetek náluk!

Az eredeti bejegyzésért katt IDE.

VarázsLatte Bisztró, Dunakeszi

VarázsLatte Bisztró a Kozsán TehetségMűhelyről

Nem is tudom, hol kezdjem. A környezetem megszokta, hogy az ősrobbanásnál szoktam, de ez most FONTOS!

A szívem egy része pedagógus. Pedig sohasem tanítottam, de nem is állítottam magamról, hogy jó pedagógus lennék. A pedagógia egy váratlan szerelem volt az életemben és a mai napig kacérkodunk egymással.

De a minap találkoztam egy hihetetlen PEDAGÓGUSSAL, csupa nagy betűvel. S leültünk beszélgetni. Nagyon építő volt és nagyon inspiráló. Régen dédelgetett álmokat juttatott eszembe és még millió dolgot mozgatott meg. Régen “szakmáztam” ennyit.

Szó szót követett és úgy éreztük együtt tudnánk pulzálni. Eszméletlen jó ötletei és kivitelezési technikái vannak Mariannak, nekünk meg lenne helyünk ehhez. Egy kezdetben kis műhelyhez. Tehetség Műhelyhez. Hű, annyi minden jutott még eszünkbe, de első lépésnek ezt szántuk.

Fogadjátok szeretettel együttgondolkodásunk első szerelemgyermekét: a KOZSÁN TEHETSÉG MŰHELYT a Varázslatteban

Szerveztünk tájékoztató előadást is műhelyünkhöz. A diagnosztizálás már ovis korban ajánlott, mert már a korai években irányt mutat.

Várunk minden érdeklődőt! Jöveteli szándékod jelzését örömmel vesszük!

Üdv. Varázslatte

Az eredeti cikk ITT található.

Bocsák Veronika a Játékos Lépőkövekről

A cím alapján bárki gondolhatná, hogy tanároknak szóló szakkönyvet tart a kezében. Erről szó sincs! Aki belelapoz a kiadványba, kedves, vidám rajzokat, rejtvényeket, tréfás, izgalmas feladatokat talál benne, s elolvasva azokat, azonnal kiderül, hogy ez a kötet bizony elsősorban gyerekeknek íródott. Hatalmas túrára viszi őket a szerző, a lépköveken egyre beljebb hatolva elménkbe. Mindezt észrevétlenül, a szokások, a gondolkodás és a tanulás útvesztőiben irányt mutatva teszi. Valljuk be, egyik sem könnyű “kirándulás”. Mivel azonban minden képességünk változik, a tanulási képesség is egész életünk során fejleszthető. Ennek módszerei nem bonyolultak, és ha együtt haladunk az ösvényeken, a tanulás fokozatosan válik egyre természetesebbé. Sok gyerek életét megkeserítik a tanulási kudarcok. A szerző által felkínált úton haladva válik nemcsak könnyebbé a tanulás, hanem örömöt és sikert hozó tevékenységgé is.

Természetesen a szülőknek is ajánlom, hogy ismerjék meg a kiadványt, és segítsék, támogassák gyermeküket a sikerhez vezető úton. A feladatokat otthon is lehet végezni, sőt némelyiket folytatni. Így a szülő nemcsak tanúja, hanem részese is lehet a lépésről lépésre bekövetkező fejlődés örömének.

 

Bocsák Veronika néhány publikációja

A szerző gyakorló tanár, több mint két évtizede tanít. Kétgyermekes családanya, aki azt az utat – vagy ha úgy tetszik: módszert-, amit ebben a kötetben közread, nemcsak tanítványaival, hanem saját gyermekeivel is sikeresen járta be.

Végül az sem hagyható figyelmen kívül, hogy a kiadvány nemcsak hézagpótló tíztől tizennégy éves korú tanulók számára, hanem gyerekcentrikus, humoros hangvétele mellett mégis komoly és az internet helyes használatára is tanítja a felhasználókat.

Jó tanulást kívánok minden kicsi és nagy “tanulónak”.

Rudolf Ibolya mondta, két nagyfiú anyukája

Nagyon sok a tananyag az iskolákban, ezzel megküzdöttek a fiaink és Mariann segítségét kértük abban, hogy megtanulják meglátni a lényeget, megérteni a tartalmat. Akinek tanulási nehézsége, koncentráció zavara van, mindenképpen ajánlom. A fiúk szerettek hozzá járni, bármikor lehet rá számítani, a tanfolyam után is tartja a kapcsolatot a diákjaival.

Kertész Csaba gondolatai a munkánkról

Mindenkinek ajánlom, akinek suliba járnak a gyerekei. Játékos, jófej, mégis hatékony (nem meglepetés) és tűpontosan korrigálja mindazt, ami ma az oktatási rendszer adott keretei között, a mai gyerekeknek nem mindig jó.

[…] minden alkalommal egy boldog kisemberért mentem, aki imád Veled tanulni. Javított, majdnem kitűnő lett, egy matek 4-es, de megnyert egy német kerületi versenyt stressz nélkül. Mindenképpen megyünk hozzád még!!! Köszönjük!