Innováció

Kreatív Tanulási Módszerek

 

A tanulás újraértelmezése égető probléma napjainkban az oktatás minden színterén. Pszichológus, fejlesztő pedagógus vagy tehetségfejlesztő tanár segítségét csak kevesen vehetik igénybe. A gyerekek differenciált fejlesztése éppen egyénített problémáikból adódóan szórt képet mutat a tanulási módszerek és eszközök tekintetében az iskola mindennapi életében és a szakórákon a lemaradó tanulónak éppen úgy, mint az átlag feletti képességekkel bíró, tehetséges diáknak.

A pedagógusok számára az amúgy sem túl gazdag szakirodalom eddig nem nyújtott elegendő segítséget a 9-16 éves korosztály számára, mert a hatékony megoldások csak a konkrét helyzetbe belehelyezkedve találhatók meg. Ennek a munkafüzetnek a célja, hogy a gyerekek ne csak tárgyi tudásra és gyakorlati ismeretekre, hanem tapasztalatokra és önbizalomra tegyenek szert.
A gyerekek a munkafüzet feldolgozása során fontos információkat kapnak a célteremtés, a tudatos jövőkép tervezése mellett, a megfelelő önértékelés, az érzelmek és a hatékony stresszkezelés összefüggéseiről is.

Móra Edu

https://mora.hu/konyv/kreativ-tanulasi-modszerek-motivacio-tanulasszervezes-jatek/

Interaktív tanulásmódszertan

Útmutató a hatékony és örömteli tanuláshoz

Z

komplex, motivációs alapú tanulásmódszertan, egyénített feladatokkal

Z

mindenki a saját arculatára fejleszti a munkafüzetet

Z

tematikus felépítés, labirintus-módszer, saját sorrend, saját ütemezés

Z

játékosság, interaktivitás, bemérés, önellenőrzés, stressz-kezelés

Tanulás…(ön) Fejlesztés?!

„Én veszem fel-én viszem át-én teszem le, tehát én döntöm el, miből építkezem!”

Szeretné növelni gyermeke tanulási hatékonyságát, motivációját új ismeretek megszerzésére egy tréning, illetve a hozzá tartozó munkafüzet segítségével?

Válassza tanulási önismeret csomagunkat!

23 lépőkő online megoldási támogatással!